top of page

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

bled

About

Na Blejski otok odplujte s tradicionalno pletno in de povzpnite po 99 stopnicah do Cerkve matere božje na jezeru. Globoko zajemite sapo, zaprite oči, zaželite si nekaj in pozvonite z zvonom želja. Jezero in okolico si lahko ogledate z 52 metrov visokega zvonika, v Potičnici pa se posladkajte s tradicionalnimi slovenskimi poticami različnih okusov.

61091-F002366-4_pletna_4093_orig_jpg-pho
159352-F010411-lake_bled_slovenia_sunris

Obiščite blejski grad za nepozabno doživetje preteklosti in sedanjosti. Muzejska zbirka prikazuje zgodovinski razvoj Bleda in okolice. Obiščete lahko tudi grajsko tiskarno in kovačnico. Ustavite se v vinski kleti in se pustite razvajati z grajsko pojedino s spektakularnim pogledom na lepote Bleda in okoliške vrhove v restavraciji.

Doživite neokrnjeno naravo Blejskega vintgarja, ki je prvi turistično reguliran vintgar v Sloveniji. 1,6km dolga pot po vintgarju se veje med veličastnimi skalnimi stenami hribov.  Z lesenih mostov in galerij sledite reki Radovni, njene brzice, tolmune in slapove, najmogočnejši med njimi je 13 metrov visok slap Šum. Na koncu vintgarja se pogled odpre na kamniti lok mostu bohinjske železniške proge, ki se vzpenja nad vami.

Bled je simbol slovenskega raja. Ta turistični biser globalnega pomena leži na robu Triglavskega narodnega parka in je bil nominiran za enega od sedmih novih čudes sveta prav tako pa ga odlikujejo milo, zdravilno podnebje in termalni vrelci jezerske vode.

77871-F003911-1_v_zimska_oblaila_odeti_b
bottom of page