top of page
64241-F002521-3_piran_jost_gantar_orig_j

srečno do konca svojih dni

Uspelo vam je osvojiti pravo ljubezen, ki vam je dala svoje srce, zdaj je čas, da živita srečno v čudoviti deželi daleč med širokimi polji, čudovitimi rekami, visokimi gorami in zelenimi dolinami, smaragdnimi rekami, ki so bistre kot oči našega ljubljenega, in morjem, globokim kot vajina ljubezen.

Čez 8 dni boste lahko:

 

* gled štirih države iz ene točke,

* okusite vino in tradicionalne okuse naše kuhinje

*   spoznati pridne čebele, ki ohranjajo naš svet

*   razvajajte se v najlepših termah v Sloveniji

* nekaj enostavnih športnih dejavnosti in odkritje slapa na koncu čarobne doline

*   Blejsko jezero vam bo vzelo sapo s svojim otokom in cerkvijo, le najpogumnejši lahko svojo nevesto ponesejo po 99 stopnicah in pozvonijo želji

* obiščite našo prestolnico, znano po reki in gradu,

* Zapeljite se z vlakom skozi Postojno, najbolj očarljivo jamo na svetu in največjo razstavno jamo v Evropi,

* In se kopajte v morju ob pogledu na, že stoletno pridelavo soli, ki tako prihaja naše domove.

 

 

Zabeležili boste fotografije profesionalnih fotografov na enem od osupljivih lokacij za vseživljenjski spomin.

 

 

Cena vključuje:

 

* 8 nočitev z zajtrkom v hotelih s 3-mi zvezdicami

* Prehrana po načrtu potovanja

* Prevoz / najem avtomobila

* Vodeni ogledi in vodniki

* Vstopnine v skladu z načrtom potovanja

* Izposoja koles

* Turistična taksa

 

Ni vključen:

 

* Pijače

* Ključavnice, izdelki / spominki, ki jih lahko kupite na poti, ogrinjala, potrebna za nekatere dejavnosti,

* Letalske karte

 

 

Še nekaj: Izberite eno od osupljivih lokacij slovenskih čudovitih mest in narave, kjer ponujamo možnost fotografiranja, ki jih bo posnel profesionalni fotograf (1h -200 €)

 

 

Doplačila (neobvezno):

 

 

Po javnih obratovalnih urah se gondole Krvavec spremenijo v majhne lebdeče restavracije. Uživajte v panoramskem razgledu na alpsko okolico in slikovite doline ter prepustite kuharjem priznanih restavracij Dvor Jezeršek in Krištof, da razvajajo vaše brbončice s svojimi izvrstnimi kulinaričnimi kreacijami sodobne slovenske kuhinje in lokalnimi, zelenimi sestavinami. 100 € / 2 osebi

 

Let z balonom nad Blejskim jezerom, ki traja približno eno uro ob tradicionalni Kremšniti. 200 € / osebo

160535-F010722-lendava_vinarium_pomlad_j

1. dan

Prihod v hotel Cubis v Lendavi. Pozdravili vas bodo s pijačo dobrodošlice in vam predali  ključe sobe. Prva romantična večerja v Sloveniji vam bodo postregli s tradicionalno slovensko hrano.

159121-F010334-lendava_vinarium_1_miran_

2. dan

Dan bomo začeli z obiskom stolpa Vinarium, katerega ime izvira iz časa rimskega imperija, saj se nahaja v osrčju vinorodne dežele - kot so Rimljani imenovali it, "forum vinarium". Stolp ponuja čudovit razgled na 4 različne države. Pot nadaljujemo do Hiše Vina Cuk, kjer boste obkroženi s čudovito pokrajino okušali nekaj vin, narezkov in tradicionalnih slovenskih sladic. Sprehodite se med vinogradi in uživajte v tem, kar vam ponuja dežela. Dan se nadaljuje v muzeju čebel Tigeli.

Slovenija je ponosna na čebele, mnogi domačini imajo v lasti majhne čebelnjake. Ogledali si boste tradicionalne slovenske čebelje panje in pokusili med, morda domov odnesli sladek spominek, saj je med tako sladki kot ljubezen.

Otok ljubezni je naša naslednja ogledna točka, poimenovana po ljubezni med beltinško lepotico in mlinarjem. Rečni vodniki vas bodo popeljali na splav po reki Muri, prejeli boste "pijačo dobrodošlice z ljubezenskim dodatkom" in si lahko ogledali tradicionalni rečni mlin ter spoznali, kako so nekoč živeli v teh krajih.

Ponudili vam bodo tipično hrano - Bograč. Za večerjo boste uživali v kulinaričnih užitkih z lokalnimi okusi.

F001051-iztok_medja_terme_olimia_orig_jp

3. dan

Verjamemo, da bi moral zdrav in ljubezniv um živeti v zdravem in srečnem telesu, zato se boste danes zdravili v najlepših zdraviliščih v Sloveniji, ki se nahajajo v Podčetrtku na slovensko-hrvaški meji, Orhidelia.

Uživajte v čudovitem ambientu, masažnih bazenih, številnih savnah in počivališčih. Zvečer se odpravite proti hotelu MD v Kamniku.

157345-F009862-edit_jacob_stb_ljubljana_

4. dan

Obiskali bomo glavno mesto Ljubljana, ki je oddaljena le 30 minut.

Ime naše prestolnice in tudi naše države ima v sebi ljubezen.

Dvourni voden ogled starega dela Ljubljane vam bo pokazal, da imajo stara arhitektura in njeni spomeniki poseben čar. Vzemite si čas, da se ustavite v eni od trgovin, ki prodajajo ključavnice v bližini reke, in jo zaklenite na Mesarjevem mostu, kjer ljubimci iz celega sveta postavijo ključavnice s svojimi začetnicami v upanju na večno ljubezen.

Z vzpenjačo se zapeljite do Ljubljanskega gradu, kjer vas čaka čudovit razgled na celo mesto. Kosilo bo postreženo v restavraciji z vrhunsko kulinariko in 5-hodnim menijem.

Po kosilu predlagamo, da se sprehodite po mestnem parku Tivoli, preden se pozno popoldne odpravite nazaj v Kamnik. Večerja bo na voljo v prijetni hotelski restavraciji. Lahko se dobro naspite, ker nas naslednji dan čaka naslednja dogodivščina.

159169-F010350-plecnik_cevljarski_2_mira

5. dan

Po zajtrku bomo obiskali glavno mesto Ljubljana. V Ljubljani se staro ljubeče prepleta z novim. Mesto je uspelo ohraniti sledi vseh obdobij bogate zgodovine. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali znameniti Prešernov trg, Tromostovje, Čevljarski most, Kongresni trg ..., z vzpenjačo se bomo podali proti Ljubljanskemu gradu, kjer se razteza čudovit razgled na vso Ljubljano.

Ob 13. uri nas čaka kosilo na gradu, pozneje pa obisk Mestnega muzeja Ljubljana, ki bo predstavil zgodovino Ljubljane, pomemben geostrateški položaj in izjemne dogodke od prazgodovine do 20. stoletja.

Prosto popoldne za raziskovanje mesta, ob 19. uri pa se vračate v hotel na večerjo,

pozneje pa se bomo odpravili proti Ankaranu.

155266-F009222-011_bled_photo_dean_dubok

6. dan

Danes vas čaka izlet na Bled, čudovito jezero z otokom na sredini jezera.

Sprehodite se po Blejskem jezeru in uživajte v romantičnih razgledih. Ustavite se v eni od kavarn v blizini jezera in poskusite Kremšnito.

Veslaški čoln Pletna vas bo pripeljal do Otoka, obiščete lahko tudi Potičnico, kjer so specializirani za pripravo različnih vrst tradicionalne slovenske sladice Potica. Po vrnitvi iz otoka se bomo odpravili do blejskega gradu z razgledom, ki vam bo vzelo sapo.

Kosilo bo vrhunsko kulinarično doživetje, po kosilu si lahko ogledate grad in pozno popoldne se odpravimo nazaj v hotel. Večerja bo na voljo v hotelu.

2921-F000105-postojna_cave_6_the_brillan

7. dan

Obiščemo Postojnsko jamo, največjo jamo v Evropi.

Ob 9. uri vas bo vodnik popeljal na pustolovščino skozi jamo. Nadaljevali boste pot do predjamskega gradu, naj vas ta zgodba popelje v srednjeveške čase.

Sledi ogled še enega gradu, tokrat za kulinarične užitke. Po kosilu na gradu Zemono bomo pot nadaljevali do mesta, imenovanega Štanjel, na voden ogled.

Štanjel je eno najstarejših kraških krajev, na arhitekturo pa je tam močno vplival arhitekt Maks Fabiani. Za večerjo vam bodo postregli z značilnimi jedmi iz te regije.

Po večerji se odpravimo v hotel Ortus v Ankaranu, kjer vas bo pričakala pijača dobrodošlice.

171825-F013672-081957_sto_aktivnosti_v_i

9. dan

Zajtrk in odhod.

157427-F009889-the_supporter_20-photo-m.

8. dan

Dan se po zajtrku začne s sprehodom po Mesečevega zalivu. Po lepih pečinah in razgledih, je tukaj čudovito mesto za fotografije parov.

Predali vam bomo košaro za piknik in nekaj brisač za kopanje v morju.

Popoldne sledi veden ogled v solinah v Sečovljah, ki traja uro in pol. Naš popoldan se bo zaključil v Piranu, najlepšem obmorskem mestu v Sloveniji. Piran je slikovito srednjeveško mesto.

Po odlični večerji lahko uživate v lučkah v starodavnem mestu.

bottom of page