top of page

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

NACIONALNI PARKi

Vstopite v kraljestvo Zlatoroga. Ena izmed najbolj znanih slovenskih legend pripoveduje o zlatorogih gamsih, ki so kraljevali nad Julijskimi Alpami. Vstopite v njegovo kraljestvo in poiščite njegove največje zaklade, ki se skrivajo v Triglavskem narodnem parku in okolici.

F013342-pohodnistvo_julijske_alpe_jost_g
F002354-13_triglav_4102_orig_jpg-photo-m

Čudoviti razgledi z visokih vrhov, zelenih alpskih dolin, brbotajočih potokov in jezer, ki odražajo modro nebo, ter ogromno raznolikosti flore in favne. Ne, ne sanjate! Vse to lahko doživite v Triglavskem narodnem parku, največjem slovenskem zavarovanem območju in edinem narodnem parku.

 

Ime je dobil po najvišji slovenski gori Triglav (2.864 m), mnogi pa ga vidijo kot nekakšno sveto goro. Park obsega večino vzhodnega dela Julijskih Alp. Poleg naravnih znamenitosti čutite človekovo povezanost z naravo, kar se pozna tudi v kulturni dediščini parka. Obstaja veliko možnosti za raziskovanje in aktivno uporabo prostega časa, kaj torej čakate? Začutite Triglavski narodni park po svoje.

Doživite najbolj neokrnjeno naravo Bleda v prvih turistično urejenih soteskah v Sloveniji. 1,6 km dolga soteska Vintgar je zarezana med veličastnimi navpičnimi skalami okoliških gričev.

 

Opazujte reko Radovno z bazeni, brzicami in slapovi, najmogočnejši med njimi je 13 m visok slap Šum. Na koncu soteske lahko vidite tudi kamniti most bohinjske železnice, ki se dviga nad vami.

F004364-tnp_021_mt_triglav_and_mt_rjavin
bottom of page