top of page
155195-F009206-012_ljubljana_lucke_photo

Takrat nekoč, se je pisala zgodba

Predstavljajte si, da ste se znašli v majhnem kraljestvu Slovenije. Ste pogumni princ ali princesa, naša zgodba gre v obe smeri. Iz te dežele lahko po preprostih poteh pridete do vseh ostalih kraljestev okoli nje (Italija, Avstrija, Hrvaška in Madžarska) in raziščete njihova čudovita mesta.

Na tem potovanju vas čaka:

 

* Obiskali boste 4 države in 7 mest

* Raziskali boste Dunaj z mnogimi baročnimi ulicami in cesarskimi palačami

* Sprehodili se boste po mestu Zagreb, ki ni le odlična destinacija za kavo in nakupovanje, temveč se ponaša tudi s kopico čudovitih parkov in vrtov.

* Raziskali boste mesto Salzburg, prizorišče številnih festivalov in popolno harmonijo narave in arhitekture

* Sprehodili se boste po našem glavnem mestu Ljubljana, ki vas bo očarala s svojo simpatično preprostostjo in živahnostjo.

* Spoznali boste bogato preteklost in sedanjost zgodovinskega mesta Trst

* Obiskali boste Benetke, svetovno znano obmorsko mesto, ki se razprostira med številnimi majhnimi otoki in lagunami.

* Doživeli boste življenje v različnih kulturah in okusili različne tradicionalne

160535-F010722-lendava_vinarium_pomlad_j

1. dan

Prihod v Hotel Cubis v Lendavi. Večerja v restavraciji, ki je le nekaj minut stran.

 

Image by Dimitry Anikin

2. dan

Zajtrk v hotelu, ob 8. uri in odhod na Dunaj, ki je glavno mesto Avstrije. Pomislite na Dunaj kot na kraj, kjer zgodovina in preteklost sobivata s sedanjostjo. Ljubitelji arhitekture bodo povsod našli čudovite zgradbe iz različnih časov zgodovine, od baroka do moderne arhitekture. Ko prispemo, bo naša prva postaja cesarska rezidenca Schönbrunn, ki velja za najbolj obiskano turistično atrakcijo. Sprehod po čudovitem parku in zunanji ogled mogočne palače, ki nas bo približal življenju Habsburžanov. Po kosilu voden ogled mesta z avtobusom. Ogledali si bomo znamenito dunajsko operno hišo, nekdanjo cesarsko palačo Hofburg, parlament, mestno hišo in borzo. Pomislili smo tudi na nekaj ​​prostega časa za samostojno raziskovanje mesta. Ob 18.00 smo vam pripravili večerjo, nato pa odhod proti hotelu Cubis.

Image by Bucography

3. dan

Zajtrk v hotelu, nato pa odhod proti zagrebu ob 8. uri. Zagreb je mesto nasprotij, staro in mlado, zjutraj sproščeno in ponoči mogočna evropska metropola. Sprehodili se bomo po ulicah Zgornjega in Spodnjega dela mesta, do znamenitih arkad in skulptur pokopališča v parku Mirogoj, katedrale in živahne tržnice Dolac. Pot po zgornjih ulicah nas bo vodila mimo cerkve sv. Marka, ki je simbol Zagreba in mimo razgledne točke pod stolpom Lotrščak, od koder sega čudovit razgled na Zagreb, vse do Kamitih vrat. Kosilo bo ob 13. uri v tradicionalni hrvaški restavraciji.

Po kosilu vam bo na voljo nekaj prostega časa za raziskovanje mesta. Mesto, ki si ga turisti zapomnijo po šarmu in gostoljubnosti domačinov. Ob 17. uri pa bomo pot nadeljevali proti Kamniku, kjer bo večerja na voljo v restavraciji v bližini hotela.

Image by Dimitry Anikin

4. dan

Po zajtrku zapustimo hotel ob 8. uri in se odpravimo proti Salzburgu, ki je zanimiva destinacija z veliko kulturne dediščine in velja za eno najpomembnejših kulturnih prestolnic na svetu. Mesto Salzburg, kar dobesedno pomeni trdnjava s soljo, je dobilo ime po zgodnji industriji pridobivanja soli. Sprehodili se bomo po palači in vrtovih Mirabell, po kosilu si bomo ogledali Stanovanjski trg in Katedralni trg ter nadaljevali sprehod mimo samostana Sv. Peter, stara in nova festivalna palača, živahna Getreidegasse z Mozartovim rojstnim krajem. Možnost ogleda trdnjave Hohensalzburg, ki ponuja čudovit razgled na mesto in prosti čas za samostojne oglede in raziskovanje mestnih trgov in mestnih ulic. Po večerji odhod proti Kamniku.

159169-F010350-plecnik_cevljarski_2_mira

5. dan

Po zajtrku bomo obiskali glavno mesto Ljubljano, kjer se staro ljubeče prepleta z novim. Mesto je uspelo ohraniti sledi vseh obdobij bogate zgodovine. To je mesto z dušo, sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali znameniti Prešernov trg, Tromostovje, Čevljarski most, Kongresni trg in ostale znamenitosti, z vzpenjačo se bomo podali proti Ljubljanskemu gradu, od koder sega čudovit razgled na vso Ljubljano. Ob 13. uri bomo imeli kosilo na gradu. Po kosilu pa bomo obiskali Mestni muzej Ljubljane, kjer nam bodo predstavili zgodovino Ljubljane, pomemben geostrateški položaj in izjemne dogodke vse od prazgodovine do 20. stoletja, nato sledi prosto popoldne za raziskovanje mesta. Ob 19. uri bo večerja in po večerji se bomo odpravili proti Ankaranu.

Image by Ricardo Gomez Angel

6. dan

Po zajtrku, okoli 8.ure se bomo odpravili na odhod do gradu Miramare pri Trstu, pozneje sledi ogled glavnega mestnega trga Piazza dell'unita d'italia, ta je nekaj ulic stran od glavnega trga, rimskega gledališča, ki so ga zgradili stari Rimljani. Trst je bil pomembno trgovsko središče že od rimskih časov in od takrat je najpomembnejša pot, ki povezuje Balkan s severno Italijo. Po ogledu kosila grad Castello di san giusto, pristanišča in veleblagovnice Eataly, boste imeli nekaj prosteg časa za raziskovanje mesta. Večerja bo. okoli 18. ure, okoli 20. ure pa se vrnemo v hotel Ortus.

157427-F009889-the_supporter_20-photo-m.

7. dan

Po zajtrku se bomo odpravili proti Piranu, od koder se bomo s trajektom odpeljali proti Benetkam. Benetke so mesto, kjer ozke uličice in kanali pelajo mimo luksuznih palač in veličastnih cerkva, pisanih tržnic in majhnih kanalov, ki se skozi stoletja niso spreminjali. Ogled glavnih znamenitosti - Most vzdihljajev, Doževa palača, Clock Tower, Prokuratoriji, sprehod do mosta Rialto, ogled tržnice. po kosilu pa nekaj časa za samostojne oglede in nakupe. Večerja v restavraciji, nato se dopravimo proti hotelu.

171825-F013672-081957_sto_aktivnosti_v_i

8. dan

Zajtrk in odhod.

 

bottom of page