top of page
150657-F007790-058_jesen_v_sloveniji_izt

kraljevski praznik

Čaka vas pustolovščina na kateri odlične hrane ne bo manjkalo, na poti po pustolovščini vas bodo razvadili in nahranili kot kralj ali kraljica,tukaj se zgodba začne z lokalno hrano in vinom, spoznavanje dežele pa še nikoli ni bilo okusnejše.

Imate radi okusno hrano, vrhunsko vino, odlične sladice, okusne domače izdelke s pridihom narave in raznolikosti? Potem je ta kulinarična pravljica prava izbira za vas.

 

Med raziskovanjem te majhne, a ​​čudovite dežele se razvajajte z lokalnimi okusi. Kulinarična pot vas bo vodila od najvzhodnejšega mesta v Sloveniji Lendave skozi celotno Slovenijo in se končala na jugozahodu slovenske obale.

 

Spoznali boste raznoliko slovenko prehrano, kot je zorenje prekmurske šunke, muzej in vrt - čebelarstvo Tigeli, vožnja s čolnom s Pletno do blejskega otoka, lov na tartufe v gozdu z lovcem na tartufe z kužkom, ogled bohinjskega sira, Dulcis Somnia Tour, ki vključuje izlet s križarkami v potapljanje potapljača do vinske kleti v morju ter pokušino potopljene penine, najstarejše in najlepše vinske kleti, Vinska klet Dveri-Pax z 800-letno tradicijo benediktinskega vinarstva, Ptujsko vino Klet z odličnimi vini v luciferjevo čokolado ter spoznali okusen svet slovenskih vin.

 

Vključeno:

 

* 7 nočitev z zajtrkom v hotelih s 3-mi zvezdicami

* Prehrana (kosilo in večerja), ki jih bomo prilagodili poti

* Degustacija vina in domačih izdelkov po načrtu poti

* Vstopnice, ki so v skladu s potjo

* Turistična taksa

*   Prevoz

* Turistični vodnik

 

Ni vključeno:

 

* Pijače

* Letalske karte

160535-F010722-lendava_vinarium_pomlad_j

1. dan

 

Sprejem na letališču in prihod v hotel Cubis.

Popoldne smo pripravili ogled stolpa Vinarium Lendava, kjer vas čaka degustacija lokalnih vin in sokov. Stolp Vinarium s svojimi 53,5 m ponuja čudovit 360 ° pogled na barvito pokrajino, ki vključuje čudovit razgled na nižine in hribe Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije. Pot se nato nadaljuje do Kodile, kjer boste videli zorenje prekmurske šunke in okusili njihove specialitete. Zvečer po večerji se vrnete v hotel.

Image by brut carniollus

2. dan

 

Po zajtrku se odjavimo in počasi nadaljujejo do ogleda muzeja in vrta - Čebelarstvo Tigeli, kjer boste uživali v sladkem razvajanju z okušanjem medenih izdelkov.

Kulinarična pot vas bo vodila do posestva Vinska klet Dveri-Pax, kjer nadaljujejo 800-letno tradicijo benediktinskega vinarstva. Med ogledi boste okusili vina vrhunske kakovosti, ki so bila nagrajena le z najboljšimi mesti na mednarodnimi ocenjevanji vin, za nepozabno kulinarično doživetje boste uživali na kosilu v restavraciji Jareninski Dvor.

Več kot 450 let stara lepo ohranjena graščina na posestvu Jarenina je kljub prenovi ohranila svojo zgodovinsko vrednost.

Čudovit interier, domače okolje in profesionalna kuhinja, ki lahko pripravi tudi najzahtevnejše kulinarične specialitete. Po okusnem kosilu boste pot nadaljevali do Ptuja, najstarejšega mesta v Sloveniji, kjer smo za vas pripravili vodeni ogled po Ptujski vinski kleti in degustacija izvrstnih vin in čokolade Lucifer. Z večerjo vas bomo razvajali v tradicionalni slovenski restavraciji, pozneje pa se odpravimo proti hotelu MD Kamnik.

11471-F000420-1_velika_planina_orig_jpg-

3. dan

 

Po zajtrku v hotelu je na dnevnem planu odhod na Veliko planino, kjer vam bodo približali tradicionalni pastirski svet, kjer se boste  sprehodili med zanimivimi pastirskimi kočami, poskusili tradicionalni sir in druge lokalne dobrote ter začutili pristnost pastirskega življenja. Kosilo vam bodo postregli v tradicionalni slovenski restavraciji.

Vaš dan se bo nadaljeval do kmetije Pr`Vodiškarju, kjer vam bodo predstavili Kmečko hišo - muzej življenja naših prednikov, 500 let staro klet in degustacijo ekoloških izdelkov. Zvečer se vrnete v Kamnik, kjer Vam bodo postregli večerjo v tradicionalni slovenski restavraciji, pozneje pa vas že pričakujejo v hotel MD Kamnik.

157598-F009926-jacob_stb_lake_bled_31-ph

4. dan

 

Po zajtrku v hotelu, se tokrat dan začne z odhodom na Bled.

Bled boste najprej spoznali ob vožnji s čolnom do blejskega otoka, ki vam ga bodo tudi razkazali, pripravili degustacijo v Potičnici (Potica - tradicionalno praznično pecivo iz Slovenije) tam, si ne pozabite zaželeti želje ob potegu zvona želja.

Kosilo smo vam pripravili v osupljivem blejskem gradu, kjer ne pozabite poskusiti najslavnejšo slovensko sladico - Kremšnita. Po kosilu sledi odhod v Bohinj, kjer vas čaka ogled sira in zgodovine sirarstva v Bohinju. Večerjo vam bodo pripravili v tradicionalni slovenski restavraciji.

172371-F013701-dji_0017-photo-m.jpg

5. dan

 

Dan se bo po odhodu iz hotela nadeljeval z odhod v Ljubljano, vse do Ljubljanskega gradu z žičnico, tam vam bodo pripravili ogled gradu in grajske vinoteke.

Kosili boste v grajski restavraciji Strelec, ki vam ponuja nepozabno kulinarično doživetje v objemu Grajskega stolpa. Popoldan se nadaljuje z odhod v vinsko klet Goriška Brda, ki je vodilni proizvajalec in izvoznik slovenskega ustekleničenega vina.

Vinotoč združuje 400 družin, ki sodelujejo že več kot petdeset let in so lokalno vinogradništvo spremenile v zgodbo o uspehu.

Tam vas čaka vodeni ogled po kleti, degustacija nagrajenih vin in lokalnih prigrizkov. Pot se nadaljuje do slovenske obale, kjer vam bodo pripravili večerjov restavraciji Villa Andor, ki je klasična mediteranska restavracija s sodobnim pridihom.

Po večerji, se odpravite v hotel Rezidenca Ortus.

154053-F008920-kp_strunjan_soline_jost_g

6. dan

 

Po zajtrku v hotelu se začne lov na tartufe, lovec na tartufe in kuža, vam bosta odprla vrata v skrivnostni svet tartufov. Skupaj se boste odpravili v gozd do skritega kotička, kjer boste s kančkom sreče poiskali dišeči gomolj med koreninami dreves.

Po uspešnem lovu boste uživali v tipičnih istrskih testeninah s tartufi ob kozarcu lokalnega vina. Popoldne se boste odpravili na turnejo Dulcis Somnia, ki vključuje izlete s križarko na lokacije: Izola, Portorož, Sečoveljske soline (soline), narodni park Strunjan, Piranske soline in školjkarna.

Med vožnjo boste uživali v pokušini lokalnih vin in kulinaričnem razvajanju (domača šunka na stojalu, ročno rezana s prilogami, modre ribe na žaru s prilogami, pomarančni biskvit z domačo sadno omako, breskovo vino, digestif - izbor domačih žganih pijač).

Udeležili se boste tudi potapljanja v vinsko klet v morju in okušanja potopljene penine.

Ob koncu vožnje se vračate v hotel.

157430-F009890-the_supporter_23-photo-m.

7. dan

Zajtrk v hotelu in odhod v Trst, ogled osupljivega gradu Miramar in grajskih vrtov. Njegov položaj s pogledom na morje ponuja možnost, da uživate v čudovitem razgledu. Po ogledu gradu vas bo pot vodila do vinogradov na posestvu Brič. Vodeni ogled po vinski kleti, degustacija 5 vrhunskih vin, domačih dobrot in vode iz izvira, ki naj bi imel zdravilno moč in obnavlja vitalno energijo. Kosilo na posestvu v restavraciji Brič. Popoldne raziskovanje Kopra, sredozemskega mesta s pisano zgodovino. Med sprehodom skozi srednjeveški Koper spoznate mesto in njegove zgodbe skozi njegovo bogato kulturno dediščino. Med potepanjem se boste ustavili na štirih izbranih lokacijah in poskusili lokalne specialitete: istrski bakala (ribji namaz), olivno olje, sir, istrsko vino, sladoled ali krostato in skodelico kave (ali čaja). Pri prigrizkih boste poskusili malvazijo, značilno vino istrskih vinarjev. Če dodamo pokušino različnih edinstvenih okusov soli iz piranskih solin ... in dan je popoln. Po ogledu Kopra se boste odpeljali do vrhunske restavracije Kamin z najlepšimi kulinaričnimi razgledi v Izoli. Po večerji povratek v hotel in nočitev.

 

171825-F013672-081957_sto_aktivnosti_v_i

8. dan

Zajtrk v hotelu in check out.

Prevoz do letališča.

bottom of page